Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Zsuzsi szelet

 
A tésztához:
15 dkg cukor
10 dkg méz (5 nagy evőkanál)
5-6 dkg vaj
40 dkg liszt
1/2 evőkanál szódabikarbóna (8-9 g)
3 dkg kakaópor (2 hatalmas kanálnyi)
csipet só
2 tojás
ha szükséges, kevés tej (kb. 1-2 evőkanál) a tészta összeállításához
 
A krémhez:
3 csomag vaníliás pudingpor
1 evőkanál liszt (2 dkg)
1 l tej
20 dkg vaj/margarin
20 dkg porcukor
1 teáskanál vaníliakivonat
 
A tetejére:
10 dkg olvasztott csokoládé
 
A tésztához a vajat a mézzel és a cukorral megolvasztjuk, majd a tojásokkal és az összekevert száraz hozzávalókkal együtt tésztává gyúrjuk. Mint minden mézes tésztát, ezt is jó pihentetni, legalább 1-2 órán át, de lehet egy napot is (szobahőmérsékleten).
Pihentetés után a tésztából 4 db, kb. 20x30 cm-es lapot nyújtunk. (Célszerű 3 darabra osztani a tésztát, és kinyújtás után a lapok levágott széleiből összegyúrni a negyedik laphoz szükséges tésztát.) Sütőpapírral bélelt sütőlapon kb. 170 fokon 6-8 perc alatt megsülnek. Amikor még puhák, már vegyük ki a sütőből, mert a mézes tészta hűlés közben keményedik.
 
A krémhez elkeverjük a tejben a pudingot és a lisztet, majd sűrűre főzzük. A kihűlt pudingot a  vajjal, a porcukorral és egy kis vaníliakivonattal habosra keverjük. A lapokat a krémmel betöltjük, a tetejét pedig csokimázzal vonjuk be. Másnap forró vízbe mártott késsel szeleteljük, amikor a lapok már megpuhultak.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.