Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Zöld teás tiramisu mézzel és pisztáciával

 
Hozzávalók:
250 g mascarpone
3 mézes tortalap
3 tojás
1 dl jázminos zöld tea egy evőkanál erdei virágmézzel
1 kk. vaníliaeszencia
3 ek. erdei virágméz
100 g sótlan, darált pisztácia
 
A tojásokat szétválasztjuk: a fehérjéből kemény habot verünk, a sárgáját pedig simára keverjük a mascarponéval. Ehhez adunk három evőkanál mézet és a vaníliakivonatot, majd a krémet óvatosan összekeverjük a habbal, végül hozzáadjuk a pisztáciát is.
A mézes lapot egy tálba helyezzük, meglocsoljuk a zöld teával - lassabban szívja be, mint a hagyományos piskóta, ezért kicsit várni kell, mielőtt rásimítjuk a krémet. A harmadik réteg tetejét megszórjuk egy fél maréknyi pisztáciával, majd lefedve a hűtőbe tesszük, és legalább három órán át állni hagyjuk.
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.