Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Vendégváró

 
Tészta:
6 tojás
38 dkg cukor
1,5 dl étolaj
1,5 dl meleg víz
38 dkg liszt
1,5 csomag sütőpor
2 evőkanál kakaópor
 
Krém:
3 dl tej
3 csapott evőkanál liszt
1 csomag vaníliás cukor
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
1 citrom leve és reszelt héja

A tésztához a tojások sárgáját a cukorral habosra kikeverjük, majd beleadagoljuk a többi hozzávalót. A felvert tojásfehérjét is beleforgatjuk, majd a tésztát megfelezzük. Az egyikbe belekavarjuk a kakaóport, majd mindkettőt megsütjük. Egy világos és egy barna lapunk. A krémhez a tejet a liszttel és a vaníliás cukorral sűrűre főzzük. Miután kihűlt, jó alaposan összedolgozzuk a porcukorral habosra kikavart margarinnal, és hozzáadjuk a citrom levét és reszelt héját is. Az összeállításhoz az egyik lapot kettévágjuk, a kettő közé kerül a másik, és lapokat a krémmel megkenve összeállítjuk a süteményt. A tetejét olvasztott csokoládéval vonjuk be.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.