Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Vaníliás-mogyorókrémes pohárkrém grillázzsal és cornflakesszel

 
 
A grillázshoz:
egy marék apró darabokra tört mogyoró
3-4 ek. kristálycukor
 
A krémhez:
1 csomag vaníliaízű pudingpor
él liter tej
3 ek. cukor
2 dkg vaj
3 ek. nutella
1 marék kukoricapehely

Teflonserpenyőbe szórjuk a mogyorót, és megpirítjuk. Hozzáadjuk a cukrot, majd folyamatos kevergetés mellett elkezdjük karamellizálni. Amikor a massza folyékonnyá válik, egy olajjal vékonyan megkent alufóliára öntjük, és megvárjuk, míg megszilárdul. Ha kihűlt, lehúzzuk a fóliáról, és összetörjük a grillázst.

A krémhez felforralunk 4 dl tejet a cukorral, majd a maradék tejben elkeverjük a pudingport, és a tejhez öntjük. Levesszük a tűzről, és folyamatos keverés mellett kézi habverővel besűrítjük. Az így kapott pudingot kettéosztjuk. Az egyik felébe belekeverjük a vajat, a másikba a nutellát. A krémeket rétegezve pohárba töltjük úgy, hogy a rétegek közé kukoricapelyhet és grillázst szórunk. A tetejét is grillázsdarabkákkal díszítjük.

Tipp: a kukoricapelyhet helyettesíthetjük apróra tördelt keksszel vagy babapiskótával is.
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.