Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Vakondtúrás sütés nélkül

11_vakondturas torta
 
Hozzávaló:
5 dkg mandula
25 dkg mazsola
2-3 ek kakaópor
4-5 nagyobb banán
250 g krémes, dobozos túró
250 g kókuszzsír
 
A mandulát és mazsolát aprítógépben őröltem meg, majd a kakaóporral együtt, lágyabb, puha masszává gyúrtam össze.Egy kerek jénai tálat folpackkal béleltem ki, és egy kevés olvasztott kókuszzsírral kentem be. A kakaós massza 2/3-át kisebb darabokban haladva körbe a jénai falára tapasztottam. A maradék masszát kis morzsákká gyúrkáltam, morzsoltam.
Egy nagyobb banánt félretettem, a többit botmixerrel pürésítettem össze a krémes túróval. Végül hozzáadtam a puha, szoba-hőmérsékletű kókuszzsírt, és jó habosra kavartam, hogy alaposan elvegyüljön benne ez is. Ízlés szerint ekkor édesíteni lehet még egy kevés mézzel, őrölt vaníliával.
A kakaós alappal kibélelt jénaiba belefektettem a felezett banánokat:Majd ráöntöttem a túrós-kókuszzsíros krémet, a tetejére pedig rámorzsoltam a kakaós, mazsolás maradékot. Ezzel készen is vagyunk! A tortánknak már csak le kell hűlnie.

Ehhez 15-20 percre fagyasztóba tettem, majd másfél órára csak simán a hűtőbe. Erre azért van szükség, hogy a kókuszzsír szeletelhetővé fogja össze a túrókrémes tölteléket. Nem fog kőkeményen állni, inkább lágyan krémes, de szeletelhető lesz.

Végül óvatosan kifordítottam a jénaiból, és lehúztam róla a folpackot.

Tipp: Szeletelés előtt 15 perccel érdemes kivenni a hűtőből, hogy a tölteléket megtartó kókuszzsír meglágyuljon egy kicsit.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.