Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Túrótorta citrom sorbet jégkrémmel

Túrótorta citrom sorbet jégkrémmel
 
A tésztához:
17 dkg liszt
10 dkg Rama Vajas íz
1/2 tasak sütőpor
5 dkg porcukor
1 csipet só
1 tojás sárgája
1 citrom héja
 
 
A töltelékhez:
50 dkg túró
5 evőkanál búzadara
18 dkg cukor
1 citrom leve
2 csomag vanillin cukorral
4 tojás
 
 
A lisztet egy nagy tálban keverjük el a sütőporral, a reszelt citromhéjjal, sóval, porcukorral, majd dolgozzuk el benne a Rama margarint és a tojás sárgáját. A keveréket hűtőben pihentessük, amíg elkészül a töltelék.
A 4 tojást (a tésztából kimaradt fehéréjét hozzáadva) habosítsuk fel a cukorral. A szűrőn villával áttört túróhoz adjuk hozzá a vanillin cukrot, a búzadarát, a citrom levét és a felvert tojásokat.
A 3 milliméter vastagságúra nyújtott tésztát terítsük egy a Rama margarinnal kikent, kilisztezett tepsi (a peremet is kenjük, lisztezzük) aljára, majd öntsük bele a túrós tölteléket. Előmelegített, 160°C sütőben süssük 40 percen keresztül.
A langyos tortaszeleteket 1-1 gombóc Carte d'Or Citrom Sorbet jégkrémmel kínáljuk.
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.