Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Triplacsokis brownie


 
 
 
Hozzávalók:
175 g finomliszt
275 g étcsokoládé (70%-os)
80 g tejcsoki (nagyobb darabokra törve)
80 g fehércsoki (nagyobb darabokra törve)
80 g feldarabolt, pirított mandula
275 g vaj
1 teáskanál sütőpor
4 tojás (enyhén felverve)
1 csomag vaníliás cukor
325 g kristálycukor
 
A sütőt előmelegítem 170 fokra. Egy hőálló üvegtálat vagy tepsit kivajazok.
Az étcsokit és a vajat egy nagy tálba teszem, és vízfördő felé helyezve addig kevergetem, amíg teljesen folyékony masszát kapok.
Ha kész, leveszem a vízfürdőről, majd belekeverem a cukrot, vaníliás cukrot, és óvatosan beledolgozom a tojásokat is. Végül hozzákeverem a sütőporos lisztet, a nagyobb darabokra tördelt csokit és a mandulát.
Az egész masszát a kivajazott tepsibe öntöm, és kb. 20 perc alatt készre sütöm. Tűpróbával ellenőröm, mielőtt kiveszem. Akkor jó, ha a teteje már megsült, de a belseje még kissé képlékeny, folyós állagú.
Tejszínnel, vanília fagyival tálalom.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.