Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Tejszínes-mézes krémes

 
A tésztához:
10 dkg porcukor
5 dkg olvasztott sütőmargarin
1 evőkanál méz
1 egész tojás
1 tojássárgája
23 csapott evőkanál liszt
1 teáskanál szódabikarbóna
 
A krémhez:
3 csomag vaníliás pudingpor (főzős)
9 dl tej
3 tojássárgája
25 dkg vaj
20 dkg porcukor
 
5 dl tejszínhab

A tészta hozzávalóit kikeverjük. 2 lapot sütünk belőle tepsi hátán. A 3 csomag vaníliás pudingport 9 dl tejben, 3 tojássárgájával felfőzzük. A vajat és a porcukrot kikeverjük, és a kihűlt vaníliás krémhez keverjük. Ezt a krémet rákenjük az első lapra. A krém tetejére a felvert tejszínhabot rásimítjuk, ennek a tetejére borítjuk a második lapot. Tetejére porcukrot hintünk. Egy egész éjszakát hűtőszekrényben hűtjük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.