Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Tejszínes-mascarpones-csokis mokkatorta


 
A tésztához:
5 db tojás
5 evőkanál cukor
5 evőkanál liszt
1 evőkanál holland kakaópor
1 dl eszpresszó kávé
20 dkg   sütőmargarin
1 csomag sütőpor, só
 
A krémhez:
25 dkg mascarpone
2 dl habtejszín
1 csomag lapzselatin
3 evőkanál cukor
1,2 dl eszpresszó kávé
reszelt csoki
rumaroma
 
Először a tésztát készítjük el: a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kevés cukorral kemény habbá verjük. A sárgáját a többi cukorral és a puha margarinnal szintén jól kikeverjük, majd beleöntjük az erős kávét, a kakaóport, végül a lisztet és a sütőport is. Beleforgatjuk a fehérjehabot, és egy nagyobb lapos tepsibe, melyet előtte sütőpapírral kibélelünk, öntjük.
Előmelegített sütőben 180 C-on kb. 12 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni, majd 3 részre vágjuk.
 
A krémhez az erős kávét a cukorral és a lapzselatinnal feloldjuk. Hagyjuk kihűlni, kevergetjük, majd a mascarponét is belekeverjük. Kevés rumaromát adunk hozzá. A habtejszínt keményre felverjük, és a felét beleforgatjuk a mascarponés-kávés keverékbe. A habtejszín másik felébe csokit reszelünk, és rumaromával is ízesítjük.

A torta összeállítása: egy tálcára helyezzük az alsó lapot, erre halmozzuk a kávés mascarpone krémet, majd a második lap következik, erre a mascarponés krémet és a tejszínes csokis habot simítjuk, végül a harmadik lap következik, melyre a maradék mascarponés krémet kenjük. Az oldalát is bevonjuk krémmel, majd csokit reszelünk a tetejére.  Pár óra dermedés után szeletelhető.
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.