Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Tejszínes-mandulás szelet

Tejszínes mandulás szelet
 
Hozzávalók:
36 dkg finomliszt, a fele Graham-liszt is lehet
20 dkg kristálycukor (barna cukor is lehet)
2 csomag vaníliás cukor
2,8 dl főzőtejszín
3 tojás
1 csomag sütőpor
 
A forma kikenéséhez:
2 dkg Rama
 
A tetejére:
15 dkg vékony lapocskákra vágott mandula (készen kapható)
2-3 evőkanál kristálycukor (barna cukor is lehet)
 
A locsoláshoz:
12 dkg Rama
2,2 dl főzőtejszín
 
A lisztet a kétféle cukorral, a tejszínnel, a tojásokkal meg a sütőporral jól összekeverjük, majd Ramával kikent 20x35 centis tepsiben elsimítjuk. A mandulát 2-3 evőkanál cukorral összeforgatjuk, egyenletesen a tészta tetejére szórjuk, sőt egy kicsit bele is nyomkodjuk. Előmelegített sütőben, a közepesnél kicsit nagyobb lánggal (190 °C; légkeveréses sütőben 170 °C) kb. 25 perc alatt megsütjük. Közben a tetejére való Ramát és tejszínt egy lábasban, kevergetve felforraljuk. A kisült, de még forró tésztát apránként ezzel locsolgatjuk, egészen addig, amíg mindet be nem itta. Amikor teljesen kihűlt, felszeleteljük.
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

...

(jocuss, 2014.05.04 19:01)

*-* isteni ez a süti!! nagyon nehezen szántam rá magam, de végül megsütöttem, és érdemes volt! :)
ezentúl mindig innen fogok sütni <3 :)