Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Tejszínes kókuszkocka

 
A tésztához:
6 tojás
15 dkg kristálycukor
15 dkg liszt
 
A krémhez:
1 liter tej
2 csomag vaníliás pudingpor
15 dkg margarin
15 dkg porcukor
15 dkg kókuszreszelék
3 dl habtejszín

A tésztához a tojásfehérjét a cukorral felverjük, közben a tojássárgát is hozzáadjuk. Ezután a lisztet óvatosan hozzákeverjük. Az így kapott masszát egy kb. 29 × 33 cm-es tepsiben – miután azt kikentük és liszteztük – megsütjük.

A krémhez a pudingport a tejben előírás szerint megfőzzük, majd kihűtjük. A margarint habosra keverjük a porcukorral, és a kihűlt pudinghoz adjuk a kókuszreszelékkel együtt. Ezt a krémet kenjük rá a piskótalapra.

A tejszínhabot felverjük, és a krém tetejére simítjuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.