Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Tejszínes epres fánk

Tejszínes, epres fánk
 
A tésztához:
1,5 dl víz
15 dkg Rama
1 csipet só
2 csipet kristálycukor
15 dkg liszt
6 db tojás
 
A töltelékhez:
30 dkg mirelit eper
7 dkg kristálycukor
1 dl tej
4 dkg keményítő
0,5 l habtejszín
5 dkg porcukor
0,6 dl forró víz
1 dkg zselatin
 
A díszítéshez
porcukor
friss eper
 
A vizet a Ramával, a cukorral és a sóval felforraljuk. Belekeverjük egy fakanállal a lisztet és folyamatosan, intenzíven keverjük a tűzhelyen, amíg a tésztaalap enyhén szürke színű nem lesz és el nem válik az edény falától. Ekkor a tűzhelyről levéve kézi mixerrel egyesével belekeverjük a tojásokat. A tésztát nyomózsákba tesszük és csillagcsővel hosszúkás formákat formázunk az enyhén olajos, lisztes tepsin. Ha nincs nyomózsákunk, kanállal is szaggathatjuk a tésztát. A fánkokat előmelegített sütőben 230 °C-on sütjük 10-15 percig, majd miután megnőttek, a sütőt 180 °C-ra állítjuk és zsemleszínűre sütjük őket. A krémhez az epret kiolvasztjuk és az eper levével, a kristálycukorral, valamint az előzetesen kikevert tej-keményítő keverékével összefőzzük, ezután lehűtjük. A tejszínt felverjük a porcukorral, majd a zselatint összekeverjük a forró vízzel. A kihűlt epres pépet a tejszínhabbal és a langyos zselatinos oldattal összekeverjük. A kép alapján töltjük és díszítjük a fánkokat.
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.