Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Tejcsokis-mandulás trüffel

 
Hozzávalók:
9 dkg vaj
1,5 dl tejszín
30 dkg jó minőségű tejcsokoládé
2 tojás sárgája
10 dkg pirított tört mandula
kakaópor
 
A vajat a tejszínnel forrald fel, közben a csokoládét vízgőz felett olvaszd meg. A kettőt keverd össze, majd add hozzá a tojások sárgáját. Az egészet jól dolgozd össze, és vízgőz felett addig keverd, míg fényes lesz. Ekkor keverd hozzá a pirított manduladarabokat, majd kis hűlés után formálj belőle golyókat, vagy egy dermesztőtálat sütőpapírral kibélelve öntsd bele a masszát, s úgy tedd a hűtőbe, hogy aztán kockákra vághasd.
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.