Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Szegfűszeges gyümölcskenyér

Szegfűszeges gyümölcskenyér
 
Hozzávalók:
4 tojás
20 dkg kristálycukor
2 evőkanál méz
1 kávéskanál szódabikarbóna
25 dkg liszt
1 evőkanál őrölt fahéj
1 evőkanál szegfűszeg
5 dkg mazsola
5 dkg birsalmasajt
1 evőkanál liszt
10 dkg dióbél
A forma kikenéséhez:
vaj
liszt
 
Tetejére:
tortabevonó
olaj
 
A tojásokat a cukorral habosra keverjük. A mézet és a szódabikarbónával összeszitált lisztet beledolgozzuk. Csipetnyi sóval, a fahéjjal és a szegfűszeggel fűszerezzük.
A megmosott, lecsepegtetett mazsolát és a kis kockára darabolt birsalmasajtot a lisztbe forgatjuk, és a durvára aprított dióval együtt a masszába keverjük.
A tésztát a vajjal kikent, lisztezett őzgerincformába töltjük. Előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
Kivesszük a sütőből, a formában hagyjuk néhány percig, majd rácsra borítjuk, és kihűtve, olajjal elkevert tortabevonóval lekenjük. Hagyjuk
dermedni, majd felszeletelve tálaljuk.
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.