Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Svájci csokis lepény

Hozzávalók:
15 dkg finomliszt
5 dkg őrölt mandula
10 dkg hideg vaj
1 csipet só
3-4 evőkanál hideg víz
1 tojássárgája
1 tojásfehérje
2 dl habtejszín
20 dkg Toblerone (Tescoban kapható), vagy más csokoládé
10 dkg étcsokoládé
 
A lisztet, a mandulát, a cukrot és a sót összekeverjük egy késes betétű robotgépben. A hideg vajat apróra kockázzuk, a lisztes keverékhez adjuk, és pár perc alatt morzsásra keverjük. Ezután a tésztát a tojássárgájával és a hideg vízzel gyorsan bucivá gyúrjuk, és folpackba csomagolva legalább 1 órára a hűtőbe rakjuk.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A tésztát enyhén lisztezett deszkán 26 cm átmérőjű körlappá nyújtjuk, és kibélelünk vele egy kivajazott 24 cm átmérőjű, 5 cm magas gyümölcstorta formát. Igyekezzünk úgy alakítani, nyomkodni a tésztát, hogy a forma aljára több, míg a szélére kevesebb tészta kerüljön.
A tésztát villával megszúrkáljuk, lefedjük sütőpapírral, arra pedig rizst öntünk nehezéknek. Betesszük a forró sütőbe, majd 10 perc után levesszük róla a sütőpapírt, majd 175 fokos sütőben továbbsütjük kb. még 20 percig. Kivesszük, majd megkenjük tojásfehérjével; félrerakjuk hűlni.
A töltelékhez a 2féle csokit apróra vágjuk, vagy késes betétű robotgépben összedaráljuk. a tejszínt felforraljuk, ráöntjük a csokira, és miután az egészet 1 percig állni hagyjuk, kézi habverővel simára keverjük. Egyenletesen belekanalazzuk a tésztába, majd 5-6 órára (vagy egy egész napra) hűtőbe rakjuk. Forró vízbe mártott, szárazra törölt késsel szeleteljük.
6-8 adag lesz belőle
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.