Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Semifreddo alla straciattela

 
Hozzávalók:
(10 főre)
400 g tejszín
3 tojás
75 g cukor
1 cs vaníliás cukor
200 g nugátkrém (nutella)
50 g keserű csokoládé
1-2 ek cukrozatlan kakaópor
 
A tejszínt kemény habbá verjük.
A tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral kézi mixerrel kb. 10 perc alatt habosra keverjük. A tejszínt óvatosan hozzákeverjük.
A nugátkrémet felmelegítjük, majd hűlni hagyjuk. A csokoládét apróra vágjuk.
Egy 1,5 l űrtartalmú hosszúkás formát háztartási fóliával kibélelünk.
A fagylalt (tejszínes) krémet az előkészített formába öntjük. A folyékony nugátkrémet és a kockákra vágott csokoládét elosztjuk a krémre. Egy villa segítségével márványosra keverjük.
Fóliával lefedjük, és legalább 8 órára fagyasztóba tesszük.
10-15 perccel a tálalás előtt a semifreddot kivesszük a hűtőből, kiborítjuk a formából, lehúzzuk a fóliát, kakaóval megszórjuk. Szeletekre vágjuk.

Tipp: Nem muszáj fagyasztóba rakni; rakhatjuk egy éjszakára a hűtőbe is.
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.