Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Rumos csokiszelet

Hozzávalók:
3-4 evőkanál kakaópor
500 g darált keksz
250 g margarin
200 g kristálycukor
2 dl tej
rum (ízlés szerint)

Csokimázhoz:
100 g tortabevonó
2 evőkanál vaj

 A margarint, a cukrot és a tejet egy lábasba teszem, és kevergetve addig melegítem, amíg a margarin és a cukor felolvad. A darált kekszet összekeverem a kakaóporral. A tejes masszát ráöntöm a kakaóval elkevert kekszre és belekeverem a rumot is.

A masszát alaposan összedolgozom és egy nagyobb jénai tálba nyomkodom. Amíg elkészítem a mázat, addig beteszem a hűtőbe.

 A csokit vízfürdő felett felolvasztom a vajjal együtt, majd ráfolyatom a lehűlt kekszmasszára, egyenletesen eloszlatom a tetjén, majd tálalásig hűtőbe teszem.

Tipp: ha szép szeleteket szeretnénk kapni, forró vízbe mártott késsel vágjuk fel

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.