Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Puncsos mézes

Puncsos mézes
 
A piskótához:
25 dkg liszt
1 db tojás
8 dkg porcukor
2 ek méz
2 ek tej
5 dkg puha vaj
1 kk szalalkáli
1 tk. citromlé
2 ek. olvasztott vaj
 
A krémhez:
3 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding puncs
7 dl tej
rum
20 dkg margarin
20 dkg porcukor
rum aroma
 
A piskóta mártogatáshoz:
2 dl presszókávé
20 dkg babapiskóta
A mázhoz
20 dkg porcukor
3 ek málnalé vagy piros színezék
 
A tészta hozzávalóiból 2 db lapot sütünk 20 x 30-ast. A krémet elkészítjük, míg hűl a tészta. A tejet a pudinggal sűrűre főzzük a fele cukorral, a másik felét a vajjal habosra keverjük, és ha a puding kihűlt a két elegyet összekeverjük krémes állagúvá a rummal együtt. A tésztára kenjük a fele krémet, és a babapiskótákat egyenként mártogatjuk a kávé- rum keverékébe, és sorba rakjuk a krémre. Pont kijön. A tetejére a krém másik felét kenjük, majd ráhelyezzük a második tésztát. Lenyomatjuk, és hűtőbe tesszük, amíg a mázat kikeverjük. A cukrot a színezékkel és a citromlével jól összekeverjük, és végül hozzáadjuk az olvasztott vajat. Elővesszük a hűtőből a sütit, és ráöntjük a mázat, majd kenőkéssel eligazítjuk. Hamar megköt, ezért gyorsan kell dolgozni vele.
Hűtőben tartjuk tálalásig, 2 óra múlva fogyasztható.
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.