Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Nutellás sütemény

 

Nutellás sütemény
 
A tésztához:
6 tojás
6 ek cukor
3 ek liszt
3 ek durvára darált dió
1 cs sütőpor
1 közepes üveg nutella
1,5 cs édes háztartási keksz (kocka alakú)
2 csésze feketekávé
 
A krémhez:
1/2 l tej
6 tojássárgája
15-20 dkg cukor
1 cs vaníliás puding
2 ek liszt
25 dkg margarin (lehetőleg Rama)
5 dkg porcukor
2 ek kakaópor
 
Süti tetejére:
tejszínhab (én egy fél literes Hulala tejszínből kb. 3 dl-t vertem fel habnak)
kakaópor a szóráshoz
 
A 6 tojásfehérjét 6 evőkanál cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojássárgáját, és lazán összekeverjük.
Ezután belevegyítjük a lisztet, a darált diót, a sütőport.
Végül a masszát kisütjük, és a még meleg piskótát megkenjük a nutellával.
A tejből, a tojássárgájából, a cukorból, a vaníliás pudingból és a lisztből krémet főzünk, és ha kihűlt, hozzáadjuk a porcukorral habosra kevert margarint. E krémet elfelezzük, az egyik felébe 2 evőkanál kakaót teszünk.
A süteményt a következőképpen építjük fel: a nutellás piskótát megkenjük a sárga krémmel, majd kirakjuk feketekávéba mártott háztartási keksszel. Erre kenjük a csokis krémet, és bevonjuk tejszínhabbal.
A tetejét megszórjuk kakaóporral.
 
sütési hőfok:180°C
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.