Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Mogyorókrémes Nanaimo szelet

Az alsó réteghez:
10 dkg vaj
5 dkg cukor
5 ek cukrozatlan kakaópor
15 dkg kekszmorzsa
5 dkg dió
15 dkg kókuszreszelék
 
A krémhez:
1 tasak pudingpor (mogyorós, főzés nélküli)
0.5 dl tejszín
10 dkg vaj
25 dkg porcukor
 
A csokimázhoz:
1 dl tejszín
10 dkg étcsokoládé
 
A vajat a cukorral és a kakaóval gőz fölött összefőzzük. Levesszük a gőzről, és beleforgatjuk a maradék szárazanyagokat.
A kekszes masszát egy tepsi aljába tesszük, és jól belenyomkodjuk.
A krémhez a vajat a porcukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a pudingport és a tejszínt, majd szép egyenletes, sima krémmé dolgozzuk össze. Rákenjük a kekszes rétegre.
A tejszínben a csokit felolvasztjuk, majd kihűtjük, és mogyorókrémre kenjük.
Hűtőben, lehetőleg egy éjszakán át hűtjük.