Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Mississippi torta

(23 cm-es formához)*

*A recept szerinti mennyiség rengeteg, így itt már eleve lecsökkentettem a hozzávalók mennyiségét 20%-al - nálam ennyi felesleges tészta várja a mélyhűtőben jó sorsát, amiből mellesleg isteni mignont lehet sütni.
 
Hozzávalók:
20 dkg liszt
1,5 ek kakaópor
12 dkg vaj
1,5 ek cukor
1,5 ek. hideg víz
csipet só

-a töltelékhez:
15 dkg vaj
20 dkg nádcukor
3 ek. kakaópor
12 dkg étcsoki
3 tojás
2,5 dl tejszín
1 tk. vaníliakivonat

 további 2 dl tejszín a tetejére.


A lisztet, a kakaóport, a cukrot és a csipet sót összekeverjük, az aprítógépben morzsásra összedolgozzuk a hideg, kockákra vágott vajjal, majd kevés hideg vízzel gyorsan gombóccá gyúrjuk.

A sütőt 190 fokra előmelegítjük.
Fél óra hűtős pihentetés után lisztezett munkalapon kerekre nyújtjuk (fél centinél kissé vékonyabbra), kibéleljük vele egy 23 cm-es pite-formát, és 15 percig, sütőpapírral fedve és lencsével kitöltve (vaksütés) sütjük a tésztát. Ezután lencse és sütőpapír ki, és még további 10 perc sütés következik.

Ezalatt a vajat és a cukrot habosra keverjük, hozzáadjuk felváltva a felvert tojásokat és a kakaóport. Felolvasztjuk az étcsokit, és a tejszínnel és a vaníliakivonattal együtt a krémhez keverjük.

A sütőt 160 fokra visszavesszük.

Beleöntjük a krémet a sütőből kivett tésztakosárba, de színültig( ez is el van kissé mérve az eredeti receptben, gondolom, a felesleges maradékot megették a rabszolgák...), és 45 percig sütjük.

A sütőből kivéve kicsit összeesett és repedezett a teteje, de azt úgyis eltakarta a tejszínből vert hab. Abba egyáltalán nem is tettem cukrot, és ez jó döntésnek bizonyult.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.