Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Mikulás szelet

 

 
A tésztához:
35 dkg liszt
15 dkg margarin
10 dkg porcukor
1 tojás
kevés tej
1 csomag szalalkáli (sütőpor)
 
A krémhez:
5 dl tej
1 csomag vanília pudingpor
20 dkg margarin
20 dkg porcukor
25 dkg gesztenyepüré
1/2 dl rum aroma
 
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 4 lapot sütünk. A krémhez a tejet a pudingporral felfőzzük, majd amíg hűl kikeverjük a porcukrot, a margarint és a gesztenyepürét, amiből annyit elveszünk, hogy a tetejét majd megszórjuk vele. Ha kihűlt a puding, a kettőt összekeverjük és a lapokat megtöltjük. Keveset hagyunk a krémből, hogy a legfelső lapot vékonyan meg tudjuk kenni vele, majd ráreszeljük a félretett gesztenyepürét.
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.