Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Mignon

 

 
A tésztához:
4 tojás
10 dkg liszt
fél csomag sütőpor
8 dkg kristálycukor
fél dl olaj
fél dl víz
 
A megkenéshez:
lekvár
 
A tésztához a tojássárgáját kikeverem 2 evőkanál cukorral, az olajjal és a vízzel. A tojásfehérjét a maradék cukorral habbá verem, majd amikor már kemény, összekeverem a sárga masszával, és hozzáadom óvatosan a sütőporos lisztet is. Sütőpapírral bélelt, nagyméretű tepsibe simítom (kb. 32-35 cm-es), és 170°C-on megsütöm. Amikor kihűlt, kettévágom és megkenem lekvárral.
 
A töltelékhez fagyasztott tésztamaradványból kb. 50 dkg kell. Én minden sütemény véget lefagyasztok, és ilyenkor előveszem. Ez kb. 1-2 kisebb csomag.
 
Teszek hozzá:
2 evőkanál lekvárt
2 evőkanál kakaóport
15 dkg vajat
5 dkg darált és darabolt diót
fél tábla darabolt csokoládét
fél dl rumot (ízlés szerint)
 
Ezeket a kiolvadt tésztával összegyúrom. és a lekváros lapra egyenletesen rásimítom. Ráteszem a másik lekváros lapot is úgy, hogy a lekváros része legyen a töltelék felé. Kb. 1 órát a hűtőbe teszem dermedni. Amikor kiveszem kiszaggatom 4-5 cm-es négyzet alakú kiszúróval.
 
Cukormáz a tetejére:
25 dkg porcukrot
2 evőkanál langyos vízzel egy kicsit felmelegítek, nem forralom fel, csak melegítem
egy kicsi ételszínezékkel, vagy málnaszörppel színezem
 
A cukorba belemártom a kockák felét, a többi lefolyik rajta. Rácsra teszem száradni.
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.