Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Márványos habcsók

 

 
Hozzávalók :
4 db tojásfehérje
20 dkg porcukor
5 dkg étcsoki
 
A sütőt 135 fokra kell előmelegíteni .
A csokoládét fel kell olvasztani vízgőz fölött . A porcukrot szitáljuk át . A tojásfehérjét szintén vízgőz fölött verjük kemény , fényes habbá , úgy , hogy közben evőkanalanként adagoljuk hozzá a porcukrot . Az olvasztott csokoládét tegyük a lehető legkisebb lyukú csővel ellátott habzsákba . A harmadával rajzoljunk köröket a tojáshab tetejére . Egy pálcika segítségével húzzunk a csokicsíkokból márványos erezetet . Két evőkanál segítségével tegyünk halmokat sütőpapíros  ( vagy szilikonlap ) tepsire . A megmaradt habra rajzoljunk megint csíkokat és ismételjük meg az egész előző folyamatot . Nekem összesen háromszor sikerült megismételnem . 35-40 perc alatt szárítsuk ki a sütőben a habcsókokat .
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.