Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Márvány muffin vagy kuglóf

 

 
Hozzávalók:
10 dkg puha margarin (Rama)
10 dkg porcukor
1 csomag vaníliacukor
1-2 csepp rumaroma
3 tojás
2 teáskanál sütőpor
15 dkg liszt
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
Rama és liszt a forma kikenéséhez, ha kuglófformában sütjük.
 
A sütőt 175 °C-ra előmelegítjük.
 
Ha kuglófot sütünk, kikenjük a formát Ramával és kilisztezzük. Ha muffin lesz belőle kibéleljük a forma mélyedéseit a papírkosarakkal.
 
A Ramát a porcukorral simára keverjük, majd a fenti sorrendben a kakaópor kivételével egyenként beledolgozzuk a többi hozzávalót is.
A tészta felét a sütőformába kanalazzuk, a másik felébe belekeverjük a kakaóport és azt is a formába töltjük. 12 mélyedéses muffin formánál 1-1 teáskanál jut mindegyik tésztából a papírkosarakba.
 
A kanál nyelével kicsit megkeverjük a tésztát, hogy "márványos" legyen.
 
Előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy kész van-e.
A csokoládét három evőkanál vízzel gőz felett simára keverjük és bevonjuk vele a süteményt. Esetleg még valami kis dekorral, kis darab diókkal vagy kókuszreszelékkel díszíthetjük

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.