Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Marlenka

 
A tésztához:
2 evőkanál méz
2 evőkanál kakaó
2 egész tojás
2 kávéskanál szódabikarbóna
20 dkg cukor
15 dkg sütőmargarin
40 dkg liszt
(szükség esetén tejjel higítható)
 
A krémhez:
2 csomag vaníliás puding
1 l tej
2 evőkanál liszt (a keménység miatt)
37,5 dkg sütőmargarin
2 csomag vaníliás cukor
30 dkg cukor
 
A tetejére:
cukrozott kakaópor
 
A tésztának való alapanyagokat jól összedolgozzuk, 4 cipót készítünk belőle. Mivel egy kicsit ragacsos a tészta, nehézkes a nyújtása. Eleve sürtőpapíron célszerű ellapítani, majd közepes tepsi hátulján a sütőpapírral megsütjük egyenként kb. 7-9 percig. Minden tésztalap alá tegyünk új sütőpapírt.

A pudingport és a lisztet összekeverjük, majd az 1 l tejjel főzzük keményre. A sütőmargarint 30 dkg cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Mikor már langyos a puding, belekeverjük a cukros margarint, simára dolgozzuk. A 4 lapot megtöltjük a krémmel, a felső tésztalapra is krém krül, majd ezt instant (édesített) kakaóporral bőven megszórjuk. Hűtőszekrényben hagyjuk állni néhány órát, hogy a tésztalap megpuhuljon és az ízek összeérjenek.
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Marlenka

(Hanna, 2013.11.09 15:03)

Júúúúj de imádom ezt a sütit!!
Olyan régen nem ettem már, de látván a receptedet, nagyon megkívántam!!

Nagyon jó a receptek :)
Üdv: Hanna

Válasz

(Édes receptek..., 2013.11.09 20:33)

Szerintem is nagyon finom egy süti, bár nem emlékszem, mikor ettem utoljára.
Az a helyzet, hogy csak nemrég jutott az eszembe, hogy van ilyen süti, de a neve nem jutott eszembe. :D Aztán valamelyik étteremben megláttam, és aznap (ma) már fel is raktam.
Örülök, hogy tetszenek a receptek