Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Marcipános keksz

 
Hozzávalók:
250 g finomliszt
200 g puha vaj
1 tojás
80 g porcukor
1 cs. vaníliás cukor
50 g marcipánmassza
fél citrom reszelt héja

Hempergetni:
kristálycukor

A marcipánmasszát a vajjal, a kétféle cukorral, és a citromhéjjal sima masszává gyúrom, majd beleszitálom a lisztet is és összedolgozom a tésztát. Egy kb. 3 cm átmérőjű rudat formázok, és fóliába csomagolva hűtőben pihentetem fél órán át.
A tojást villával felverem, és a rudat megkenem vele, majd belehempergetem a kristálycukorba. Éles késsel kb. kisujjnyi széles szeleteket vágok, és sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatom.
180 fokra előmelegített sütőben, középmagasan kb 10 perc alatt világossárgára sütöm.
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.