Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Mandulás falatka

mandulás_kocka.jpg
 
Hozzávalók:
125 g liszt
115 g őrölt mandula
1/2 tk fahéj, gyömbér és szegfűszeg vegyesen
1/4 tk sütőpor
egy csipet só
260 g vaj, hideg
100 g cukor
1 tojás és 1 tojássárga (összekeverve és elfelezve)
140 g marcipánmassza 
40 g mandulapehely
 
A lisztet összekeverem az őrölt mandulával, a fűszerekkel, a sütőporral és a sóval. Hozzáadom a cukrot is. 
A vajat felkockázom és összemorzsolom az előbbi száraz hozzávalókkal. Hozzáadom a tojások felét és összegyúrom. Folpackba csomagolom, és 1-2 órára hűtőbe teszem, hogy kicsit megdermedjen (még így is puhább lesz, mint egy szokásos linzertészta). 
Előkészítek egy kb. 20x20 cm-es szögletes formát. Én szilikont használtam, de akár sima tortakarikában is megsüthető. 
A tészta felét a formám méretére nyújtom, kb. fél cm vékonynak kell lennie. A forma aljára teszem. Ezután a marcipánt nyújtom ki ugyanakkorára, és a formában lévő tésztára helyezem. Következik a maradék tésztám, azt is kinyújtom, és végezetül azt is a formába teszem. A tetejét megkenem a maradék tojásokkal, megszórom a mandulapehellyel. 
175 fokos (légkeveréses 155 fok) sütőbe teszem 45 percre. Hagyom a formában kihűlni, aztán kb. 3 centis kockákra vágom.
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.