Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Madártej

Madártej
 
Hozzávalók:
1,5 l tej
5 db tojás
1 dkg porcukor
1 vaníliás cukor
5 kanál kristálycukor
1 csipet só
 
Kezdésnek felteszünk 1,5 liter tejet főni.
A tojásokat feltörtjük és különválasztjuk a sárgáját a fehérjétől. A tojásfehérjét egy csipetnyivel sózzuk és megpróbáljuk kemény habbá verni, majd hozzáadjuk az 1 dkg porcukrot.Ha a kemény habunk elkészült és a tej is már forr, akkor egy evőkanál segítségével galuskákat formázva a tejbe tesszük. Körülbelül 1 perc után megfordítjuk, hogy a másik oldala is jó legyen, majd kiszedjük őket.
A tojássárgája következik. A sárgáját összekeverjük az 1 vaníliás cukorral és 5 kanál kristálycukorral és habosra keverjük ezt is. Ezután belefőzzük a tejbe, de pár perc után levesszük a tűzről és a fehérjéből készült galuskákat óvatosan beleforgatjuk, majd az egészet lehűtjük.
Díszítésként tehetünk rá csokoládéreszeléket.
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.