Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Madártej szelet

 

 
Tésztához:
8 tojásfehérje
6 ek. kristálycukor
4 ek. finomliszt
4 ek. rétesliszt
1 tk. sütőpor

Krémhez:
8 tojássárgája
5 ek. cukor
5 ek. finomliszt
1 cs. vaníliás cukor
4 dl tej
180 g margarin
80 g porcukor
3 dl habtejszín

A tésztához a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verem, beleszitálom a kétféle lisztet és a sütőport, majd kézi habverővel óvatosan elvegyítem a habbal. Kivajazott, lisztezett tepsibe öntöm, elegyengetem a masszát, és 8-10 perc alatt nagyon alacsony hőfokon (160) megsütöm. A sütőben hagyom pihentetni néhány percig.

A krémhez a tojássárgáját kikeverem a cukorral, a liszttel, a vaníliás cukorral, és felöntöm a tejjel, majd sűrű krémet főzök. A margarint alaposan kikeverem a porcukorral, majd a kihűlt krémhez adom, és a teljesen kihűlt tészta  tetejére simítom. A tejszínt felverem, és végül a krém tetejére egyengetem.

 

Tetejére szórhatunk csokireszeléket, vagy csokiöntetet öntünk rá.
 
Tipp: A tésztába rakhatunk 12 dkg vagy annál kevesebb/több darált diót.
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.