Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Láva süti

 

 
Hozzávalók:
12 dkg Rama
15 dkg tejcsoki apróra vágva
3 tojás
5 dkg cukor
vanília aroma
2 ek cukor a formához
5 dkg Rama a forma kikenéséhez
 
A cukrot és a tojássárgákat habosra verjük. A csokidarabokat a Ramával megolvasztjuk a mikróban, 20 másodpercenként kevergetve, vagy vízgőz felett. A tojások fehérjéjét kemény habbá verjük, és miután kész, óvatosan, hogy a hab össze ne törjön, belekeverjük a tojásos, cukros masszát, és a csokis Ramát, ami közben megolvadt. A kiválasztott hőálló üvegtálat, vagy kisebb, egyszemélyes formát a 2 ek Ramával körbekenünk, és beleszórjuk a cukrot, hogy egyenletesen bevonja. Elosztjuk a kisebb formákba, vagy a nagyobb tálba beleöntjük, és 220 C-os sütőben 15 percig sütjük. Még forrón a sütőből kivéve vanília fagyival a közepén tálaljuk.

Tipp: Ha túl sokáig sütöd, akkor torta jellegű lesz és kicsit megkeményedik.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.