Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Kráter szelet

 

Kráter szelet
 
A tetejére:
1 nagy pohár (20%-os) tejföl
3 evőkanál porcukor
 
A tésztához:
1 csomag sütőpor
2 evőkanál kakaópor
25 dkg liszt
1 dl étolaj
5 csomag vaníliás cukor  (nem muszáj, lehet kevesebb is)
9 dl tej
2 csomag vaníliás pudingpor
5 db tojás
25 dkg porcukor
 
A 2 csomag vaníliás pudingot 8 dl tejjel, 4 csomag vaníliás cukorral megfőzzük, majd gyakran kevergetve megvárjuk, amíg kihűl. A tésztához az 5 tojássárgát 25 dkg porcukorral, 1 csomag vaníliás cukorral és 1 dl tejjel jól kikeverjük. Hozzáadunk 1 dl étolajat és 25 dkg lisztet (amibe előzőleg belekevertük a 2 evőkanál kakaót, és az 1 csomag sütőport). Ehhez lassan hozzákeverjük az 5 tojás keményre felvert habját. Tepsibe tesszük, és vizes evőkanállal a tetejére szaggatjuk a kihűlt vaníliás pudingot. Kb. 180 fokon tűpróbáig sütjük. Ha megsült, akkor a nagy pohár 20 %-os tejfölbe belekeverünk 3
evőkanál porcukrot, és a még meleg tésztára kenjük. Pár percre még visszatoljuk a sütőbe.
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.