Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Karamellás banántorta

Ha az alap tészta:
10 dkg vaj
20 dkg liszt
1 tk sütőpor
3 dkg porcukor
annyi hideg víz, hogy összeálljon a tészta
 
- keksz:
25 dkg vajas keksz
6 dkg vaj
 
A töltelék:
3 tubus cukrozott, sűrített tej (kb. 170 g/tubus)
10 dkg vaj
3 ek cukor
4 banán
 
A tetejére:
4dl habtejszín
porcukor
habfixáló
csokiforgács
 
Aki tehát pitetésztát készít, a lisztet és a hideg vajat morzsolja össze a két tenyere között, majd adja hozzá a többi alkotóelemet, és kicsit tegye a tésztát hűtőbe. Ha már nyújtható, nyújtsa ki, tegye egy 29 centi átmérőjű piteformába, persze úgy, hogy a peremen is legyen tészta. Terítsen bele sütőpapírt, abba pedig szórjon babot, lencsét, hogy ne púposodjon fel a tészta sütés közben. 190 fokon kb. 15 percig süsse, aztán hagyja hűlni. A babot, lencsét tegye egy dobozba, vagy üvegbe, jó lesz következő alkalommal a sütéshez.
 
Aki kekszezik, keverje össze a darált kekszet az olvasztott vajjal, nyomkodja szét a masszát a piteformában, és tegye hűtőbe.
 
Egy edénybe tegyük bele a cukrot és a vajat, majd addig hevítsük, amíg a cukor karamellizálódik. Ekkor adjuk hozzá a sűrített tejet, és kevergetés mellett várjuk meg, amíg aranybarna színű lesz – ekkor kész. Öntsük az alapra, és hagyjuk kihűlni.Tálalás előtt verjük fel a tejszínhabot a porcukorral és a fixálóval, majd szeleteljük fel a banánokat, tegyük a karamell tetejére, arra pedig halmozzuk rá a habot. A végén díszítsük csokiforgáccsal.
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.