Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Karamell torta

 
 
 Hozzávalók:
 3 tojás
12 dkg cukor
10 dkg liszt
2 dkg kakaó
2 evőkanál víz
1 evőkanál olaj
1 teáskanál sütőpor
 
A karamell krémhez:
40 dkg sűrített tej (vagy kész karamell, ami Arbat boltokban kapható)
25 dkg vaj
 
A csokoládé öntethez:
1 dl tejszín
10 dkg étcsokoládé
 
Továbbá:
2,5 dl tejszín
1 teáskanál porcukor
1 teáskanál habfixáló
15 dkg Maltesers vagy más csokigolyó (Müllerben, Tescoban kapható)
 

A karamellkrémhez a sűrített tejet megfőzzük. Kihűtjük. A tésztához a tojásokból a cukorral és a vízzel robotgép legnagyobb fokozatán 8-10 perc alatt kemény habot verünk. Hozzáadjuk az átszitált, sütőporral és kakaóval összekevert lisztet és az olajat. Sütőpapírral bélelt 20 cm-es tortaformába töltjük és 180 fokos sütőben 30-35 perc alatt megsütjük. Kihűtjük. A karamell krémből 3 evőkanálnyit a kihűlt piskótára kenünk a többit a vajjal sima krémmé keverjük, hozzáforgatjuk a maltesers felét, majd a karamellkrémet a tortára kanalazzuk. A csokoládéöntethez a tejszínt felforraljuk, majd a tűzről levéve az apróra tördelt csokoládéval addig keverjük, amíg sima, egynemű, bársonyos krémmé nem válik. Hagyjuk, hogy kihűljön, de figyeljünk, hogy még csorgatható maradjon. Ezalatt a tejszínt 15 percre fagyasztószekrénybe tesszük. Nem baj, ha kicsit kikristályosodik. A porcukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük. A karamell krémre tesszük. Meglocsoljuk a csokoládé öntettel és a maradék malteseres golyóval díszítjük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.