Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Karamell bonbon

Karamell bonbon
 
Hozzávalók:
50 g cukor
75 ml tejszín
1 evőkanál sótlan vaj
 
Keverjünk össze mindent egy nagy serpenyőben, és forraljuk fel a keveréket, amíg el nem éri 150 °C-ot. Öntsünk rá egy olajozott tepsibe vagy sima felületre, és kezdjük el dolgozni, amíg a cukor kezd megszilárdulni. Használjunk olajozott spatulát és kezdjük el dögönyözni és egy halommá pakolni.Ahogy hűl az édesség, egyre feszesebb és keményebb lesz, és ha ez eléggé kihűlt, akkor folytassuk kézzel a munkát.Hengerítsünk a karamellből egy hosszú kötél vagy giliszta formát és egy kés segítségével szeleteljük kis cukorka formákra. Nem kell mást csinálnunk, mint félre rakni és hagyni, hogy megszilárduljon.
 
Tipp:Karácsonykor vagy Mikuláskor a gyerekeknek szép papírba is csomagolhatjuk a házi készítésű bonbonokat, de akár csokoládéba is márthatjuk őket.
Amikor kézzel kezdünk el dolgozni, kesztyűben érdemesebb, mert úgy nem ragad rá a kézre a massza.
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

tapasztalat

(Édes receptek..., 2014.01.05 13:11)

Az eredeti oldalon az van kiírva,hogy haladó szint. Ismerek egy 14 éves lányt,aki szintén elkészítette,ráadásul jól.
Ezért bátran ki lehet próbálni.

Tipp: a fazekat forró vízben áztassuk,és ne használjunk fakanalat.