Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Kakaós-pudingos szelet

 

 
A tésztához:
40 dkg liszt
25 dkg margarin
10 dkg kristálycukor
1 db tojás
2 ek. kakaópor
1 evőkanál tejföl
1 kávéskanál szódabikarbóna
  
A krémhez:
2 cs. vaníliás pudingpor
5 dl tej, 20 dkg kristálycukor
1 cs. vaníliás cukor
1 pohár nagy tejföl
1 pohár kis tejföl ( kb. 550-600 gramm legyen )
 
A pudingporból, a tejből, a cukorból a szokásos módon pudingot főzünk jó sűrűre, és hagyjuk legalább langyosra kihűlni, majd kisebb adagokban hozzáadjuk a tejfölt, és habverővel keverve simára dolgozzuk.
 
A liszthez adjuk hozzá először a szódabikarbónát, majd a többi hozzávalót is. Gyúrjuk össze, és felezzük el a tésztánkat. Az egyiket nyújtsuk ki, és zsírozott, lisztezett tepsibe tegyük. Simítsuk rá a tejfölös pudingot, majd tegyük rá a másik kinyújtott lapot is. Előmelegített sütőben közepes hőfokon 20-25 perc alatt süssük készre. Hagyjuk egy éjszakát a hűtőben, hogy a krém kellően megszilárdulhasson. Ajánlom, hogy inkább 20 %-os tejföllel készítsétek, mert a 12 %-os túl híg lenne a sütihez.
31*23 cm-es tepsiben érdemes készíteni.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.