Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Kakaós csiga

 
Hozzávalók: (8 főre)
5 dkg élesztő
3 db tojás
2 ek cukor
3/4 l tej
25 dkg Rama
csipet só
1 kg liszt
 
Töltelékhez: 
cukrozatlan kakaópor
porcukor
 
A 2 dl cukros, nem túl meleg tejben felfuttatjuk az élesztőt.
Egy nagy tálba beleszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sót, a folyósra felolvasztott margarint, 3 egész tojást, és hozzáadjuk a felfuttatott élesztős tejet.
Dagasztani kezdjük, annyi tejet öntünk hozzá, hogy kissé lágy tésztát kapjunk. 1 órát kelesztjük.
Ha megkelt, nyújtódeszkán átdolgozzuk, és 4-6 cipóra osztjuk.
Minden cipót egyessével 3-4 mm-es téglalap alakúra nyújtunk, ízlés szerint megszórjuk kakaóval (én teljesen be szóktam teríteni vele a tésztát), majd feltekerjük, és ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.
Tepsibe rakva addig sütjük, míg az aljának szép színe nem lesz (a teteje nem pirul meg).
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.