Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Joghurttorta

Hozzávalók:
6 dl natúr joghurt
3 dl tejszín
1 csomag zselatin
3 evőkanál kristálycukor
1 csomag vaníliáscukor
idénygyümölcs  (eper, nektarin, banán, alma, körte, meggy)

A tejszínt kemény habbá verjük. Közben a joghurtot a kétféle cukorral egy lábasban feltesszük melegedni. Ha a cukor elolvadt (nem kell felforralni!) beletesszük a kevés vízben feloldott zselatint, és nagyon alaposan elkeverjük. Lassan, óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabot, majd folpack-kal kibélelt tortaformába öntjük (a tortaforma aljára tehetünk babapiskótát). Beledobáljuk a gyümölcsöt, elsimítjuk a tetejét és 1-2 órára a hűtőszekrénybe tesszük.

Tipp:Használjunk olyan gyümölcsöt, ami nem túl vizes. Ajánlom a félkemény gyümölcsöket.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

nagyon lapos lett

(Edit04, 2013.08.24 14:22)

Szia! Remekül néz ki a süti, kipróbáltam, de nekem nagyon lapos lett, de itt láthatóan szép nagy.
Segítség! Te hogyan csinálod??

De amúgy isteni finom! A családom alig várja, hogy csináljak még!
Előre is köszi!

Re: nagyon lapos lett

(Édes receptek..., 2013.08.24 15:36)

Szia!Köszönöm, szerintem is nagyon finom.
A sütivel kapcsolatban csak annyi, hogy ez nem az a kép, ami ehhez jár, mert nem akartam bíbelődni a fényképkészítéssel.Szerintem nem fontos a méret.Ha finom lett, és elég a családnak, akkor nincsen vele semmi gond. :)