Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Irish krémes és csokihabos szelet

 
Hozzávalók:
6 tojás szétválasztva
80 g porcukor
25 g kakaópor
2 ek kukoricaliszt
150 g olvasztott étcsokoládé
1 ek víz, 60 ml sűrű tejszín
450 g extra étcsokoládé
180 ml ír krémlikőr
1 ek extra kakaópor
 
Melegítsük elő a sütőt mérsékelten melegre. Kenjünk ki egy 26 x 32 cm-es sütőlapot vagy béleljük ki sütőpapírral.
Verjük fel a tojássárgáját és a cukrot egy kisebb tálban, amíg krémesen sűrű nem lesz. Öntsük át a keveréket egy nagy tálba. Forgassuk bele az átszitált kakaóport és a kukoricalisztet, majd a vízben elkevert olvasztott csokoládét. Verjük fel kemény habbá a tojásfehérjét, és a habot forgassuk bele két adagban a csokis keverékbe. Öntsük a kaveréket az előkészített sSüssük mérsékelt lángon kb. 15 percig. Helyezzük a sütőrácsra. Fedjük le sütőpapírral, és hagyjuk kihűlni. Kenjünk ki egy 22 cm átmérőjű csatos tortaformát, és béleljük ki az oldalát sütőpapírral úgy, hogy kb. 5 centivel túlnyúljon a papír az oldalán. Vágjunk ki a már kész tésztából egy 22 cm átmérőjű lapot, és helyezzük bele a sütőformába.Keverjük össze a tejszínt és az extra csokoládét egy közepes lábasban, majd állandó kevergetés mellett addig főzzük, amíg krémesen sűrű lesz. Tegyük a hűtőbe, és hagyjuk kihűlni.Adjunk hozzá likőrt a csokoládés keverékhez, és verjük elektromos robotgéppel addig, amíg világosabb színt kap. Öntsük a keveréket a már előkészített tésztalapra, és tegyük hűtőszekrénybe 3 órára. Helyezzük a tortát egy nagyobb tálra, és hintsük meg kakaóporral.
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.