Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Házi Oreo keksz

Házi oreo keksz
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A kekszhez:
22 dkg finomliszt
1 tk. szódabikarbóna
fél tk. sütőpor
12 dkg keserű kakópor (holland!)
12 dkg porcukor
12 dkg vaj
1 tojás
1 tk vaníliakivonat
csipet só

A krémhez:
5 dkg puha vaj
15 dkg porcukor
2 ek. mascarpone
1 tk. vaníliakivona
 
A krémhez a vajat a porcukorral habosra kevererjük, majd hozzáadjuk a mascarponét és a vaníliakivonatot is. Hűtőbe tesszük, hogy jól összeálljon.

A lisztet a szódabikarbónával és a sütőporral együtt beleszitáljuk egy nagy keverőtálba, és hozzákeverjük
a sót és a kakaóport. A vajat és a cukrot robotgéppel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojást is és addig keverjük, míg szép sima nem lesz.
A lisztes keveréket apránként, fokozatosan a tojásos masszához adagoljuk, és robotgéppel kidolgozzuk.
Kakaóporral meghintett nyújtódeszkán kb. 3-4 mm vastagra nyújtjuk a tésztát, pogácsaszaggatóval (4 cm) kiszaggatom a kekszeket, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk őket. A körök felének a tetejét tetszés szerinti kiszúró formával díszítjük.
160 fokra előmelegített sütőben kb. 7- 8 perc alatt készre sütjük. Ne süljön túl, mert nagyon kiszárad!
Miután kihűltek, a korongok felére a krémből 1 tk. halmot helyezek, és a másik koronggal addig lapítom, amíg a krém eléri a korong peremét, a felesleget pedig egy késsel eltávolítom.
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.