Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Háromszoros élvezet

Háromszoros élvezet
 
A krémhez:
2 csomag habfixáló
0,5 l tejszín
kocka alakú háztartási keksz szükség szerint
rum ízlés szerint
kávé ízlés szerint
10 dkg tejcsokoládé
25 dkg porcukor
25 dkg Rama
6 dl tej
2 csomag vaníliás puding
7 db tojássárgája
csokireszelék
 
A tésztához:
1 csomag sütőpor
4 evőkanál liszt
15 dkg darált dió
20 dkg cukor
7 db tojásfehérje

A tojásfehérjét habbá verjük, és belekeverjük a többi hozzávalót. Sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük a piskótához hasonlóan.

A krémhez a tojássárgát a pudinggal és a tejjel sűrűre főzzük, ha kihűlt összekeverjük a porcukorral habosított Ramával.A krém felébe belekeverjük a felolvasztott tejcsokit. A kekszet rummal ízesített kávéba áztatjuk.

Az összeállításnál a sorrend: tészta, vaníliás krém, rumos-kávés keksz, tejcsokis krém.A tetejére tesszük a tejszínhabot, és étcsokit reszelünk rá.

Hűtőben dermesztjük egy kicsit, és vízbe mártott késsel szeleteljük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.