Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Halálos csokitorta

 
Hozzávalók:
10 dkg mandula, mogyoró, vagy dió
35 dkg min.70% kiváló minőségű étcsokoládé
15 dkg vaj
2 kanál tejszín
20 dkg cukor
1 vaníliarúd
1 csipet só
2 kanál tej
5 tojás
1 kanál cukrozatlan (Holland) kakaópor
kevés vaj, és cukrozatlan kakaópor a tortaforma előkészítéséhez
máz: 10 dkg étcsokoládé
4 dkg vaj
1 kanál rum

A sütőt előmelegítjük 150 fokra, (gázsütő 2-es fokozat), és alaposan kivajazunk egy 24 cm-es torta formát. Aljába sütőpapírt teszünk, ezt is megvajazzuk, és vékonyan megszórjuk teaszűrőn átszitált kakaóporral.

A mandulát, mogyorót, vagy diót száraz serpenyőben megpirítjuk, és kihűlve durvára daráljuk. Az étcsokit apróra törjük, vajjal, és a tejszínnel finom gőz fölött kevergetve megolvasztjuk. Félretesszük, hogy langyosra hűljön.

A cukrot, a vaníliarúd kikapart belsejét, sót, meg a tejet a tojásokhoz adjuk, robotgéppel haborsra verjük, míg a térfogata duplája nem lesz. Ekkor hozzácsurgatjuk a langyos csokit, a teaszűrőn átszitált kakaóport, és alaposan összedolgozzuk. Majd hozzáadjuk a durvára darált jelen estben mogyorót, és fakanállal beleforgatjuk

A tésztát beletesszük a tortaformába, 45 perc alatt megsütjük. Ennyi elég, még akkor is, ha a beleszúrt tű ragacsos marad, mert különben kiszárad a torta. Kihűlés után kifordítjuk egy tálra, lehúzzuk a sütőpapírt, és 1 éjszakára hűtőbe tesszük.

Másnap gőz fölött össze olvasztjuk az ét csokit, a vajjal, rummal, majd langyosan rákenjük a hideg tortára, és elsimítjuk rajta. A tortát 1 órára visszatesszük a hűtőbe, hogy a máz megdermedjen. Tálalás előtt 15-20 perccel kivesszük, mert a csokis édesség szobahőmérsékleten a legjobb.
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.