Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Guru torta

 
Tésztához:
6 tojás
6 ek cukor
6 ek liszt
1 ek kakaópor
fél cs sütőpor
 
A krémhez:
75 dkg túró + 214 g cukor
2-2,5 dl tejföl
2 dl tejszín+100g cukor+ fél cs. habfixáló
1 citrom héja   
 
A díszítéshez, rétegzéshez:
60 g tejcsoki+ 90 g étcsoki
250 g cukor
kb 1 dl habtejszín
kevés tört sótlan mogyoró
 
Kapcsos tortaformába a tészta hozzávalóiból készítsünk piskótát.
Közben kikeverjük a túrót a cukorral, tejföllel, citromhéjjal, majd felverjük a tejszínt a cukorral, és beleforgatjuk a túrókrémbe.
A kihűlt piskótát három részre vágjuk.
A túrókrémet harmadoljuk, és kenjük meg a piskótalapokat. De ne felejtsünk félretenni egy keveset a torta oldalára.Minden lap tetejét szórjuk meg tört mogyoróval,csorgassunk rá karamellt (olvasszuk meg a cukrot,karamellizáljuk, majd adjuk hozzá a tejszínt, és olvasszuk el benne a karamellt), majd csokit csorgassunk rá.
Az összeállított tortának az oldalát bekenjük a félretett túrókrémmel.
Hűtőben tároljuk.
 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.