Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Forró csokoládés szuflé

 

  

 
Hozzávalók:
(kb 6-7 adag)
6 dkg liszt
18 dkg étcsokoládé (magas kakaótartalmú)
10 dkg vaj
3 egész tojás
3 tojássárgája+ fehérje különválasztva
13 dkg barnacukor

 

Vízgőz fölött felolvasztom a csokit, majd ha már folyékony állagú, beleteszem a vajat is, és addig kevergetem, míg sima, csomómentes csokis masszát nem kapok.
A 3 egész tojást és a 3 tojássárgáját kikeverem a cukorral, majd hozzákeverem a csokis masszához.
Hozzáadagolom a lisztet, majd a maradék 3 tojásfehérjét kemény habbá verem, és lazán beleforgatom a masszába.
A formákat egy tepsire rakosgatom, majd belekanalazom a masszát, és 6-8 percig sütöm, vagy amíg megemelkedik és a szélein kissé szivacsos lesz.
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.