Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Forgácsfánk (csőröge)

Forgácsfánk Csukamamától
 
Hozzávalók:
30 dkg liszt
3 db tojássárgája
1.5 dkg élesztő
1 dl tej
5 dkg vaj
10 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 dl tejföl
1 csipet só
2 teáskanál rum
10 dl napraforgó olaj (sütéshez)
10 dkg porcukor (szóráshoz)
1 kávéskanál fahéj (szóráshoz)
 
Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk, a vajat kissé megolvasztjuk, és a többi hozzávalóval összegyúrjuk. A tészta ne legyen se kemény, se lágy. A tetejét belisztezzük, és letakarva hideg helyen kb. fél órát pihentetjük.
A tésztát fél centi vastagra nyújtjuk, derelyevágóval tenyérnyi négyzetekre vágjuk, a darabokat 2-3 helyen bemetsszük. A tészta csücskét a bemetszet résbe dugva kifordítjuk, és rögtön a meleg olajba tesszük. A sütés lefedett edényben történjen, közepes hőmérsékleten. Sütés közben meg kell fordítani, hogy mindkét oldala megsüljön.
Ha szép pirosra sült, egy papírkendővel bélelt tányérra szedjük, majd fahéjas porcukorban megforgatjuk.
Lekvárral kínálhatjuk.
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.