Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Flamingó szelet

 

 
Tészta:
30 dkg liszt
4 evőkanál porcukor
1 evőkanál zsír
1 tojás
1 dkg szalalkáli (sütőpor)
1 császárkörte aroma
1-2 dl tej
 
Krém:
20 dkg margarin
25 dkg porcukor
6 dl tej
6 evőkanál liszt
1 csomag vaníliás cukor
 
A krémet elkészíthetjük a fentiek helyett 1,5 csomag vaníliás pudingporból is, azt 6 dl tejben megfőzve, és ha kihűlt, akkor a fenti mennyiségű margarinos porcukorral kikeverve. A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, és 3 lapot sütünk belőle. A krémhez a margarint habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. A tejből liszttel sűrű pépet főzünk, és ha kihűlt, a margarinos krémhez keverjük. A tésztalapokat megkenjük a krémmel.  Olvasztott csokival díszítjük. Másnapra szépen megpuhul és jól szeletelhető.
 
Mindenképpen hagyjátok állni 1 napot!

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.