Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Fanta szelet

 

Üdítős (Fanta) szelet
 
A tésztához:
6 db tojás
12 dkg cukor
15 dkg rétesliszt
2 evőkanál (holland) kakaópor
7 dkg olvasztott vaj
csipet só
 
A túrókrémhez:
50 dkg félzsíros tehéntúró
20 dkg porcukor
25 dkg vaj, vagy Rama
1 citrom reszelt héja
1 csomag (bourbon) vaníliás cukor
1 evőkanál citromlé
 
A tetejére:
7 dl szénsavas narancsos üdítő
2 csomag főzős vaníliás pudingpor
5 dkg cukor
 
A sütőt 180 fokra bekapcsoltam, a tésztához az egész tojásokat a cukorral a robotgép keverőtáljába ütöttem, a legmagasabb fokozaton kevertem kb. 5 percig, ameddig besűrűsödött, és sok kis légbuborék keletkezett benne.
A lisztben elkevertem a kakaót és a sót, a gép legalacsonyabb fokozatán kanalanként hozzákevertem a lisztes keveréket a vajjal. (Sütőpor nem kell!)
Határozott mozdulattal a munkalaphoz ütögettem a keverőtálat, - így a felesleges légbuborékok eltávoztak -, majd kikent, közepes méretű tepsiben kb. 20 perc alatt – tűpróba! - megsütöttem.
Ameddig sült a piskóta, a vajat a cukrokkal habosra kevertem, a túrót több részletben elkevertem benne, citromhéjjal és citromlével ízesítettem.
A tetejéhez 5 dl üdítőt feltettem forrni, 2 dl-rel kikevertem a pudingot a cukorral. A forrásban lévő üdítőbe kevertem a pudingos üdítőt, és folyamatosan kevertem sűrűsödésig, majd hirtelen langyosra hűtöttem.
A kihűlt piskótára rákentem a túrókrémet, elsimítottam a pudingos keveréket, és hűvös helyen dermesztettem tálalásig.
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.