Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Eszterházy szelet

 

 
Piskóta:
8 tojás
16 dkg cukor
20 dkg liszt
5 dkg darált dió
 
Krém:
2 csomag vaníliás pudingpor
8 dl tej
5 evőkanál cukor
10 dkg darált dió
50 ml rum
2 dl habtejszín

A tésztához 8 tojásfehérjét cukorral habosra verünk, ha jó kemény akkor hozzáadjuk a sárgáját, és még 1 percig együtt verjük. A lisztet és a diót összekeverünk, és óvatosan a tojáshoz keverjük. Az így elkészített masszából 4 db egyforma vastagságú piskótalapot sütünk, tepsi hátulján 180°C-on, 10 perc alatt.

A krémhez a pudingport a cukros tejben megfőzzük, ha kihűlt, akkor hozzáadjuk a darált diót, a rumot és a felvert tejszínhabot. A kész krémet a piskótalapok közé egyformán elosztva betöltjük. A sütemény tetejét fehér és barna csokoládéval vonjuk be.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.