Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Epres tejszínes kosárkák

 
Hozzávalók:(4 személyre)
150 g finomliszt
1 evőkanál porcukor, plusz valamennyi a díszítéshez
100 g szobahőmérsékletű tea vaj
1 kis citrom finomra reszelt héja
1 teáskanál citromlé
150 ml főző- vagy habtejszín
230 g félbevágott eper
4 evőkanál málna- vagy ribizlídzsem a mázhoz

190 C-on melegítsd elő a sütőt (gázsütő 5-ös fokozat). A lisztet szitáld össze a cukorral egy edénybe. Morzsold hozzá a vajat, valamint a citromlevet, majd könnyedén gyúrd, míg lágy tésztát kapsz. Fedd be celofánnal, s 15 percre tedd a hűtőbe. Enyhén lisztezett felületen nyújtsd ki vékonyra a tésztát. Oszd négyfelé, majd bélelj ki vele 4 db 7,5 cm átmérőjű, levehető aljú kosárkaformát. Béleld ki sütőpapírral, valamint szárazbabbal, s 15 percig süsd. Vedd ki a papírt és a babot, s további 3-5 percig süsd, míg a tészta szép aranybarna színt kap. 15 percig hagyd hűlni, majd vedd ki a formából a süteményt. A citromhéjjal verd fel a tejszínt, ügyelj arra, hogy ne legyen túl kemény. Kanalazd a kosárkákba, majd tedd a tetejére az eperdarabokat. Lassú tűzön 1 evőkanál vízzel melegítsd meg a dzsemet. Nyomkodd át egy szűrőn, s hagyd kissé kihűlni. Kanalazd az eperdarabok tetejére, majd szórd meg porcukorral.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.