Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Epres-mascarponés torta

 
Hozzávalók: (2 db, 20-22 centis formához)
 22 dkg liszt
35 dkg cukor
9 dkg holland kakaó
2 tk. szódabikarbóna 
1 tk. sütőpor
1 tk só
2 nagy tojás 
20 dkg  natúr joghurt
1,2 dl olaj
1 tk. vaníliakivonat
1csésze presszókávé
 
- a krémhez:
 75 dkg mascarpone (túróval lehet helyettesíteni, akkor vioszont habverővel keverjük csomómentesre)
8 dkg porcukor
1,5 dl tejszín
fél citrom leve
40 dkg eper
 
A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a formákat alul sütőpapírral kibéleljük.
Az első hat hozzávalót összedolgozzuk.
A tojásokat  simára keverjük a maradék 4 hozzávalóval. A száraz hozzávalókat rászitáljuk a nedves hozzávalókra,  simára kevejük. Kettéosztjuk a tésztát  és 25-35 perc alatt készre sütjük a lapokat.  Ezután mindkét tortalapot vízszintesen kettévágjuk,és meg is van a 4 tortalap.
 
A hozzávalókat a kézi mixer legmagasabb fokozatán 5 perc alatt  habosra keverjük. (cukorból lehet többet és kevesebbet is rakni)
 
A tortalapokat a vékonyra szeletelt eperrel kirakjuk és sorban megkenjük a mascarponés krémmel. A tortát kívülről vékonyan (nem baj, ha átlátszik a csokis tortalap) áthúzzuk a krémmel. Ezután habzsákból, fél cm hosszú,keskeny nyílású csővel díszítjük a torta oldalát és tetejét: a cső végét a torta oldalához ferdén illesztve balról-jobbra és jobbról-balra irányuló alulról felfele haladó mozgással húzzuk a fodrokat, kb másfél centis oszlopokban (így egymásra támaszkodnak a rétegek).
 
Tipp: A mascarponés krémet kisebb adagokban töltsük a habszákba (vagy sima zacskóba), mert lágyabb; addig a többi mehet a hűtőbe.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.